c S

Izšla slikanica za ozaveščanje otrok o pomembnosti cepljenja

02.12.2019 11:17 Ljubljana, 02. decembra (STA) - V sklopu projekta Imuno, s katerim Društvo študentov medicine Slovenije širi preverjene informacije o cepljenju in si prizadevajo za izboljšanje stanja precepljenosti v Sloveniji, je izšla slikanica za otroke Nežka se cepi. Z njo poskušajo otrokom in njihovim staršem cepljenje približati na prijetnejši in osebnejši način.

"Včasih je otrokom težko razložiti, kaj cepljenje sploh je in zakaj je za njihovo zdravje tako pomembno, da se cepijo. Verjamemo, da bo slikanica olajšala odgovarjanje na ta in podobna vprašanja in da bo marsikaterega malčka spodbudila k cepljenju," so v sporočilu za javnost zapisali v ekipi projekta Imuno.

V okviru projekta Imuno se izvajajo različne delavnice za srednje šole, predavanja za fakultete ter šole za starše, učitelje in vzgojitelje. Ekipa projekta pa je aktivna tudi na družbenih omrežjih, kjer svoje sledilce seznanjajo z novostmi na področju cepljenja, jim odgovarjajo na vprašanja ter razbijajo mite o cepivih.

S slikanico tako poskušajo ubrati novo pot ozaveščanja otrok in njihovih družin o pomembnosti cepljenja.

Slikanica je sicer namenjena ambulantam, klinikam, vrtcem in knjižnicam, individualen nakup pa je možen tudi preko spletne strani, so še zapisali v sporočilu za javnost.