c S

Ljubljanska občina z razpisoma v sofinanciranje programov mladih

12.11.2019 09:27 Ljubljana, 12. novembra (STA) - Mestna občina Ljubljana je na svoji spletni strani objavila dva razpisa, s katerima nameravajo sofinancirati programe in projekte, ki jih na območju občine izvajajo mladinske nepridobitne organizacije, ter programe mreže Mladinskih centrov Ljubljana, ki jih programsko vodijo nepridobitne nevladne organizacije.

Cilj razpisa za projekte mladinskega sektorja je mladim na območju ljubljanske občine izboljšati pogoje za njihov profesionalni in osebni razvoj, dvig kompetenc in socialnih veščin, ter povečati možnosti za kakovostno, raznoliko, ustvarjalno in varno preživljanje prostega časa. Razpis se nanaša na vse ciljne skupine mladih, posebno pozornost pa namenja mladim z manj priložnostmi v družbi. Prav tako želijo povezovati mladinske nepridobitne organizacije, da bi spodbujali njihovo strokovno sodelovanje.

Tako nameravajo v prihodnjem letu podpreti okoli 100 programov in projektov, s čimer bi dosegli najmanj 32.000 otrok in mladih ter njihovih družin v Ljubljani. Za to imajo v letu 2020 na voljo predvidoma 550.000 evrov, se bodo pa lahko sredstva spremenila v okviru rebalansa proračuna občine v prihodnjem letu, navajajo v razpisni dokumentaciji.

Z razpisom sofinanciranja programov mreže Mladinskih centrov Ljubljana, ki so v programskem upravljanju nepridobitnih nevladnih organizacij, pa želijo povečevati število mladih in otrok, ki v okviru mladinskih centrov aktivno, ustvarjalno in varno preživljajo prosti čas.

Z razpisom želijo zagotoviti stabilne pogoje za kakovostno in neprekinjeno izvajanje mladinskega dela na čim večjem območju Ljubljane. Z delovanjem programov mladinskih centrov bo mladim zagotovljena dostopnost široke palete mladinskih programov, s čimer se bodo izboljšali pogoji za njihov profesionalni in osebni razvoj, dvig kompetenc in socialnih veščin, ter povečale možnosti za kakovostno, raznoliko, ustvarjalno in varno preživljanje prostega časa, so navedli v razpisni dokumentaciji.

Tako nameravajo podpreti največ osem mladinskih centrov, s čimer bi dosegli vsaj 25.000 otrok in mladih ter njihovih družin v Ljubljani. Za prihodnje leto imajo na voljo 280.000 evrov.