c S

Središče Maribora bodo z Erasmus dnevom zasedli študenti

10.10.2019 08:07 Maribor, 10. oktobra (STA) - Mariborska univerza bo popoldne na Trgu Leona Štuklja skupaj s študentskim društvom Erasmus Student Network Maribor, Študentskim svetom univerze in Klubom mariborskih študentov gostila mednarodni dogodek Erasmus Day. Ta je namenjen vsem študentom Univerze v Mariboru, še posebej pa brucem in tujim študentom na izmenjavi v Mariboru.

Organizatorji v sklopu dogodka pripravljajo mednarodno parado z več kot 500 tujimi študenti iz 30 držav sveta, ki se bodo ob 15. uri, oblečeni v svoje barve, sprehodili po ulicah mestnega jedra, in sicer od rektorata univerze do Trga Leona Štuklja.

Na osrednjem prizorišču se bodo predstavljala študentska društva, različni ponudniki storitev za študente, prav tako bodo študentom na razpolago vse informacije o Erasmus+ programih mobilnosti. Za še bolj atraktivno dogajanje bodo poskrbeli z virtualnim kotičkom, kjer se bo mogoče s pomočjo virtualnih očal sprehoditi po poljubnem evropskem mestu, "selfie kotiček" pa bo študentom omogočil nepozabne fotografije s prijatelji.

Današnji študentski dogodek bodo popestrili glasbeni ustvarjalci, med njimi DJ Željko ter skupini Groovocado in Happy Ol' McWeasel. S svojimi nastopi bodo udeležence zabavali tudi tuji študenti, ki se bodo potegovali za najboljši nastop programa Erasmus ima talent.