c S

Mesec znanosti z vrsto dogodkov za promocijo znanosti

08.10.2019 13:58 Ljubljana, 08. oktobra (STA) - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pod okriljem pobude Mesec znanosti že četrtič zapored pripravlja vrsto dogodkov, s katerimi želijo predstaviti delo in uspehe slovenske znanosti in raziskovanja. Osrednji dogodek bo podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti 20. novembra.

Sklop 10 dogodkov med oktobrom in decembrom bo odprl Dan slovenske industrije v Evropski organizaciji za jedrske raziskave (CERN) v sredo in četrtek, do konca meseca pa bo med drugim potekala še informativna delavnica o novem skladu za inovacije.

V novembru bodo nato med drugim sledili dogodki na temo strategije izvajanja programa Obzorja Evropa, odprte znanosti, odprtih raziskovalnih podatkov v Sloveniji ter omenjena podelitev nagrad in priznanj za izjemne dosežke v znanstveno-raziskovalni in razvojni dejavnosti, ki bo potekala v Grand hotelu Union.

Sklop letošnjih dogodkov v okviru Meseca znanosti se bo zaključil 23. decembra s četrtim simpozijem slovenskih raziskovalcev.

Kot so na ministrstvu zapisali v sporočilu za javnost, želijo s prikazanimi vsebinami opozoriti "na pomen raziskovanja ter na njegove učinke za celotno družbo, hkrati pa naslavljamo deležnike, da predstavijo svoja dognanja in uspehe na raziskovalno-razvojnem področju".