c S

V Šentjanžu pri Dravogradu kmalu v gradnjo novega vrtca

01.09.2019 09:45 Dravograd, 31. avgusta (STA) - Potem ko so svetniki Občine Dravograd letos dali zeleno luč za gradnjo novega vrtca v Šentjanžu po modelu javno-zasebnega partnerstva, so bila čez poletje že izvedena pripravljalna dela. Izbrani partner, SGP Pokeržnik, bo z gradnjo po napovedih začel v jeseni in končal do marca 2020. Občina bo za vrtec v 16 letih plačala 2,8 milijona evrov.

"Končna ponudba zasebnega partnerja je 2,79 milijona evrov brez DDV, kar znaša 14.575 brez DDV na mesec. Ta znesek zajema zemljišče, projektiranje, gradnjo, upravljanje in investicijsko vzdrževanje objekta za dobo 16 let," je za STA pojasnila županja Občine Dravograd Marijana Cigala. Z objektom bo namreč 16 let upravljal zasebni partner, nato pa bo objekt prešel v last občine.

Po pojasnilih županje je investitor oddal dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja, ki ga pričakuje v začetku septembra. Nato bo glede na načrte do marca prihodnje leto zgradil nov vrtec v dveh etažah, tako da bo ta imel dobrih 1100 kvadratnih metrov bruto površine. Predvidenih je šest oddelkov in spremljajoči prostori.

Trenutno je vrtec v Šentjanžu urejen v prostorih, ki so del tamkajšnje osnovne šole, v minulem vrtčevskem letu pa ga je v treh oddelkih obiskovalo 67 otrok.

Da je gradnja nujna zaradi prostorske stiske, so v kraju in na občini opozarjali že dlje časa. Hkrati zdajšnji prostori ne ustrezajo standardom vzgoje in varstva predšolskih otrok, pristojni pa že več let ugotavljajo tudi povpraševanje po več prostih mestih v tem vrtcu, tudi po oblikovanju oddelka prve starostne skupine.