c S

Minister Poklukar šolarjem zaželel varne in srečne poti v šolo

30.08.2019 10:10 Ljubljana, 30. avgusta (STA) - Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je v poslanici ob začetku novega šolskega leta šolarjem zaželel veliko uspeha, predvsem pa varne in srečne poti. Ob tem je napovedal, da bodo policisti v prvih dneh kot običajno posebno pozornost posvetili spremstvu prvošolcev na poti v šolo, skrbeli bodo tudi za umirjanje prometa v šolskih okoliših.

V poslanici je minister spomnil, da se bodo v ponedeljek šolarji vnovič vrnili v šolske klopi, s tem pa tudi "na ustaljene in večkrat prehojene ali prevožene poti do šole in nazaj domov".

Slednje pa bodo prvošolci po njegovih navedbah začeli šele spoznavati, zato je pri tem napovedal večje aktivnosti policije. Ta bo v prvih šolskih dneh tako posebno pozornost posvetila prav spremstvu prvošolcev na poti v šolo in nazaj, skrbela pa bodo tudi za umirjanje prometa. Šolarjem bodo policisti o tem, kako ravnati v prometu, po navedbah ministra z veseljem svetovali tudi skozi vse leto.

Sicer pa je zagotavljanje varnosti otrok, posebej v prvih septembrskih dneh, po Poklukarjevih navedbah ena njihovih najpomembnejših nalog.

V ponedeljek se bo namreč začelo novo šolsko leto, ko bo v šolske klopi sedlo okoli 74.000 dijakov in 187.525 učencev, od tega 20.840 učencev prvič.