c S

Na poletni šoli bodo mladi programirali tudi umetniške animacije

25.08.2019 12:00 Ljubljana, 25. avgusta (STA) - V prihodnjem tednu bo v organizaciji zavoda Vsak in Poligona kreativni center potekala že druga letošnja brezplačna šola programiranja. V okviru programa bo 25 deklet in fantov, ki so vključeni v programe Zveze prijateljev mladine Moste-Polje, zadnji teden počitnic preživelo med ustvarjanjem umetniških animacij in oblikovanjem računalniških iger.

Tudi tokrat so organizatorji povabili osnovnošolce in osnovnošolke, da bodo v ustvarjalnem in sproščenem vzdušju spoznavali osnove programiranja, se učili o odgovornosti uporabnikov in ustvarjalcev tehnologije, soustvarjali spletni angleško-slovenski slovar za mlade programerje ter postavili razstavo svojih izdelkov v galeriji in na spletu, so sporočili iz zavoda Vsak.

Za počitniško šolo programiranja, umetnosti in etike je bilo razpisanih 20 prostih mest, prispelo pa je skoraj 40 prijav. Organizatorji so uspeli zagotoviti nekaj dodatnega prostora, tako da bodo sprejeli 25 udeležencev. Vse, ki jih niso mogli sprejeti, pa vabijo, da se udeležijo katere od prihodnjih aktivnosti zavoda Vsak.

Čeprav gre v prvi vrsti za šolo programiranja, bodo udeleženci veliko pozornosti namenili tudi umetnosti. Za razliko od julijske izvedbe, v kateri so ustvarjali e-pesmi, bo tokrat v ospredju programiranje umetniških animacij.

Program počitniške šole programiranja vključuje veščine za ustvarjalno in odgovorno rabo tehnologije. Poleg t. i. temeljnih znanj, kot so računalništvo, informatika ali računalniško mišljenje, celovita digitalna vzgoja obsega tudi izobraževanje s področij digitalne kulture, umetnosti, etike in odgovornosti do drugih uporabnikov ter medijske pismenosti, so še navedli organizatorji.

Že drugo letošnjo brezplačno šolo programiranja organizirata zavod Vsak in Poligon kreativni center v sodelovanju z iniciativo Code Week, Zavodom Državljan D, FabLab mrežo Slovenije in Mestno knjižnico Ljubljana, so še zapisali v zavodu.