c S

Občini Vojnik gradbeno dovoljene za gradnjo vrtca na Frankolovem

29.07.2019 09:21 Vojnik, 29. julija (STA) - Občina Vojnik je pridobila gradbeno dovoljenje za gradnjo novega vrtca na Frankolovem, čaka pa še na gradbeno dovoljenje za zunanjo ureditev. Razpis je že objavljen in če bo izbor izvajalca del uspešno zaključen, se bo gradnja vrtca začela predvidoma avgusta in bo trajala približno leto dni, je povedal vojniški župan Branko Petre.

Kot je dejal Petre, jih bo gradnja objekta stala dva milijona evrov, zunanja ureditev 400.000 evrov, za kuhinjo in opremo pa bo treba odšteti 300.000 evrov.

Za naložbo so pridobili tudi nepovratna sredstva v višini pol milijona evrov iz Eko sklada za gradnjo energetsko učinkovitega objekta.

Po besedah župana načrtujejo tudi zadolževanje v višini enega milijona evrov, prav tako pri omenjenemu eko skladu. Naložbo pa bodo finančno zaprli v treh proračunskih letih, in sicer v letih 2019, 2020 in 2021.

Pojasnil je tudi, da si nov vrtec ter nekatere skupne prostore vrtca in šole na Frankolovem želijo zgraditi zaradi prostorske stiske v objektu Osnovne šole Antona Bezenška Frankolovo. S tem se bo v obstoječih šolskih prostorih sprostila površina za kakovostnejše oblikovanje šolskega programa, vrtec pa bo ločena enota, ki bo s šolo delno funkcionalno povezan.

Površina novega vrtca bo 1400 kvadratnih metrov, imel pa bo štiri oddelke, medtem ko ima zdajšnji tri.

Novogradnja vrtca bo v pritlični etaži predvidoma zajemala osrednjo kuhinjo ter jedilnico, ki bosta pokrivali potrebe za šolo in vrtec skupaj. Obstoječa razdelilna kuhinja in jedilnica v šoli bosta torej razbremenjeni in uporabni v druge namene. Novogradnja se bo navezovala neposredno na obstoječo telovadnico. Obstoječi prostor za oder bo v celoti nadomeščen z novogradnjo ter etažno nadgrajen. Obstoječi pokriti hodnik, ki vodi iz šolskega dela mimo telovadnice do odra, pa bo povezoval šolo z novogradnjo.