c S

Pikalo ob začetku počitnic: Prav je, da si po trdem in napornem delu tudi odpočijemo

24.06.2019 09:16 Ljubljana, 24. junija (STA) - Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je v poslanici ob koncu šolskega leta učenkam in učencem, dijakinjam in dijakom zaželel, da bi počitnice dobro izkoristili, med njimi uživali in si nabrali čim več novih izkušenj, so sporočili z ministrstva. Prav je, da si po trdem in napornem delu tudi odpočijemo, je še poudaril.

Minister Pikalo je v poslanici dejal, da je poletje že tradicionalno čas, ko se gre na počitnice in se zaživi malo bolj sproščeno. "Želim vam, da bi poletne počitnice dobro izkoristili in se imeli lepo. Da bi uživali in si nabrali čim več novih izkušenj ter vsega lepega, kar počitnice lahko prinesejo," je povedal Pikalo.

Za starše si minister želi, da se bodo zdaj, ko so razbremenjeni skrbi za šolo, poveselili s svojimi otroki, si oddahnili in se v družinskem krogu posvetili drug drugemu.

Posebej pa se je Pikalo zahvalil tudi učiteljicam in učiteljem, in sicer za še eno šolsko leto, v katerem so dobro opravili veliko dela. "Jeseni nas čakajo novi izzivi in upamo, da tudi kakšne spremembe na bolje. Na ministrstvu se bomo zagotovo trudili v tej smeri. Da bi nam bilo vsem skupaj bolje in da bi bila slovenska šola še naprej tako zelo kakovostna," je nekaj želja za prihodnost še izrazil šolski minister.