c S

Šolsko ministrstvo Gimnaziji Velenje odobrilo tretji oddelek

09.06.2019 11:17 Velenje, 09. junija (STA) - Ministrstvo za izobraževanje je Gimnaziji Velenje odobrilo dodaten oddelek, za katerega so že pred časom zaprosili zaradi močno povišanega vpisa, a je bil predlog prvotno zavrnjen. S tem se bodo lahko na gimnazijo vpisali vsi, ki to želijo, so sporočili z velenjske občine.

Zanimanje za vpis na Gimnazijo Velenje se je po letih upadanja zaradi slabe demografske slike letos močno povečalo. Za šolsko leto 2019/2020 je namreč prijavljenih 73 kandidatov.

Na Gimnaziji Velenje so bili vse do šolskega leta 2017/2018 razpisani trije oddelki splošne gimnazije, zadnji dve šolski leti pa po dva. Demografska slika tudi za prihodnja leta kaže porast števila dijakov, zato je pričakovati stabilnejšo sliko pri vpisu in dolgotrajnejšo potrebo po treh oddelkih splošne gimnazije.

Na občini so prepričani, da bodo z odobritvijo še enega oddelka na Gimnaziji Velenje omogočili izobraževanje vsem, ki si želijo izobraževati na tej šoli, to pa so učenci iz Šaleške, Savinjske in Mislinjske doline.

Gimnazija, ki je bial ustanovljena pred 53 leti, poleg izobraževalnega programa gimnazija, izvajajo tudi program umetniška gimnazija, glasbena in likovna smer, in gimnazija - športni oddelek.

Gimnazijski program pripravlja dijake za vstop na univerzo in omogoča vpis v vse vrste univerzitetnih in visokošolskih strokovnih programov. Gimnazija predstavlja tudi središče oz. temelj intelektualnega in kulturnega razvoja občine.