c S

Inštitut za novejšo zgodovino išče novega direktorja

05.06.2019 10:16 Ljubljana, 05. junija (STA) - Javni raziskovalni zavod Inštitut za novejšo zgodovino preko javnega razpisa, objavljenega v časopisu Delo, išče novega direktorja, ki bo imenovan za dobo petih let.

Kandidat mora imeti doktorat znanosti s področja dejavnosti inštituta, izkazovati mednarodno primerljive raziskovalne ali tehnološko-razvojne rezultate v zadnjih petih letih in sposobnost za organiziranje in vodenje ter izpolnjevati druge pogoje, ki jih določa zakon.

Prijava mora med drugim vsebovati dokazilo o izobrazbi, opis delovnih izkušenj z navedbo vseh dosedanjih zaposlitev z datumom sklenitve in prenehanja delovnega razmerja pri posameznem delodajalcu ter opis del in nalog, ki jih je kandidat opravljal. Vsebovati mora tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja inštituta v mandatnem obdobju.

Direktor bo imenovan za dobo petih let, delo pa bo opravljal predvsem v prostorih Inštituta za novejšo zgodovino, skrajni rok za prijavo pa je 13. junij, so za STA pojasnili na inštitutu.

Postopek razpisa bo vodila komisija upravnega odbora, ki bo najprimernejšega kandidata imenoval s soglasjem Republike Slovenije kot ustanoviteljice.

Inštitut v tem mandatu vodi Damijan Guštin.