c S

Ministrica za delo razrešila direktorico CUDV Draga Bužanovo

31.05.2019 07:12 Ljubljana, 30. maja (STA) - Ministrica za delo Ksenija Klampfer je razrešila direktorico Centra za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Dolfke Boštjančič Draga Valerijo Bužan. S tem ko staršev mladoletnih gojencev ni obveščala o dogajanju v centru, jim je namreč Bužanova po mnenju ministrice onemogočala normalno izvrševane roditeljske pravice.

Do razrešitve je prišlo po tistem, ko so nekateri mediji poročali, da je ena od vzgojiteljic dva gojenca zalotila pri spolnem odnosu, center pa o tem ni obvestil njihovih staršev. Navodilo, naj o tem ne obveščajo staršem, je zaposlenim dala direktorica Bužanova.

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Klampferjeva, ki je podpisana pod odločbo o razrešitvi, je po poročanju POP TV Bužanovi očitala, da je s tem ravnanjem staršem gojencev onemogočala normalno izvrševane roditeljske pravice oz. starševske skrbi.

Ministrica je namreč prepričana, da imajo starši mladoletnih pravico, da so obveščeni o vseh zadevah, ki se tičejo njihovih otrok, kar še posebej velja, če so zaradi motenj v razvoju zaupani v varstvo in če kdo poseže v njihovo spolno nedotakljivost.

Razrešitev Bužanove je sicer zahteval tudi šolski sindikat Sviz, ki ji je očital kršenje delavskih pravic.