c S

Na Vodnikovi domačiji v soboto otroški knjižni festival

27.05.2019 12:54 Ljubljana, 27. maja (STA) - Na Vodnikovi domačiji v Šiški bo v soboto, 1. junija, potekal celodnevni otroški knjižni festival. Peti festival po vrsti je po besedah vodje domačije Tine Popović zrasel iz ideje, da je knjiga ob koncu šolskega leta lahko tudi darilo.

Na celodnevnem rajanju s knjigami, ki bo potekalo od 10. ure do 19.30, bodo založniki ponujali knjige po ugodnih cenah, poleg tega pa se bodo zvrstili različni dogodki, povezani s knjigo.

Kot je povedala vodja festivala Katja Preša, bo mogoče videti pet predstav, denimo Lov na medveda po istoimenski slikanici Michaela Rosna in Helen Oxenbury, Kako je Oskar postal detektiv avtorja, režiserja in igralca Andreja Rozmana Roze in Gospo s klobukom po knjižni predlogi Maše Ogrizek in Tanje Komadina.

Na sporedu bosta tudi delavnici, na katerih bodo otroci lahko posneli pravljični vlog ali besedila ter črke spremenili v slike, domačijo bo obiskal priljubljeni avtor knjig za otroke Peter Svetina, za zaključek pa so pripravili koncert za vso družino z glasbeniki z Bisergore - Brino Vogelnik, Lukom Ropretom in Jako Hawlino.

Festival je del projekta Knjižnica pod krošnjami in del Dnevov četrtne skupnosti Šiška.