c S

V Mariboru zaključna prireditev 14. otroške varnostne olimpijade

23.05.2019 09:55 Maribor, 23. maja (STA) - Mariborska policijska uprava danes v športni dvorani Lukna zaključuje 14. tradicionalni preventivni projekt Otroška varnostna olimpijada, ki jo v sodelovanju z osnovnimi šolami iz regije izvaja že od leta 2006. Učenci 4. razredov se merijo v poznavanju pravil za preprečevanje in odpravljanje posledic negativnih varnostnih pojavov.

Velikega finala vsakoletne prireditve se bodo udeležile po tri najboljše ekipe osnovnih šol iz vsakega od šestih predtekmovanj, ki so maja potekali na šolah v Podlehniku, Juršincih, Sveti Ani, Spodnji Polskavi in Mariboru. S četrtošolci bodo tudi tokrat vrhunski športniki, ki so zaposleni v policiji in vojski.

Ob policistih Policijske uprave Maribor pri projektu sodelujejo tudi druge institucije, ki v regiji skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu. Na finalu bodo udeležencem predstavili delo policistov motoristov, vodnikov službenih psov, konjenikov, reševalcev, vojakov, gasilcev, pa tudi predstavniki uprave za zaščito in reševanje.

V sklopu projekta so mariborski policisti prejšnji teden osmič doslej pripravili odprto prvenstvo v teku na Kalvarijo. Štengijada je humanitarnega značaja, prispevke pa bodo znova namenili letovanju otrok. Kar 455 različno dolgih in visokih stopnic je preteklo 64 ekip, med katerimi je bila s časom dveh minut in 42 sekund najhitrejša ekipa ljubljanske postaje konjeniške policije.