c S

Začenja se 13. mednarodni festival Igraj se z mano

23.05.2019 07:13 Ljubljana/Semič, 23. maja (STA) - S prireditvijo v Semiču se danes začenja 13. mednarodni festival Igraj se z mano, katerega namen je vključevanje oseb s posebnimi potrebami v družbeno življenje. Festivalu, na katerem bodo otroci in mladostniki s posebnimi potrebami sodelovali na številnih delavnicah, nastopih in animacijah, bo v štirih slovenskih mestih potekal vse do 7. junija.

Pri pripravah na festival in na dogodku bo pomagalo več kot 100 otrok in mladostnikov iz Centra Janeza Levca Ljubljana. V festival se vključujejo kot kuharji, peki palačink in varnostniki, skrbijo pa tudi za red in čistočo. Pridobljene izkušnje, za katere so prevečkrat prikrajšani, jim bodo omogočale svetlejšo in prijaznejšo prihodnost, so pred začetkom festivala zapisali organizatorji iz Centra Janeza Levca Ljubljana.

Festival se bo danes začel v Semiču, nadaljeval pa prihodnji torek v Krškem. Pred sklepnim dejanjem, ki bo 7. junija v Radljah ob Dravi, bo na Kongresnem trgu v Ljubljani med 29. majem in 1. junijem potekal njegov osrednji del.

V okviru ljubljanskega festivala bodo tako 31. maja zvečer veliki oder zavzeli otroci in mladostniki iz Centra Janeza Levca, med gosti večera pa bodo Zlatko in optimisti, Alenka Godec, Luka Sešek, Gojmir Lešnjak, srbski kantavtor Branimir Rosić.

Na drugi glasbeni večer se bo udeležencem festivala predstavila vrhunska mednarodna glasbena zasedba The Berklee connection pod vodstvom mladega slovenskega trobentača in profesorja Timoteja Kotnika. Zasedbo sestavljajo profesorji, magistri in diplomanti svetovno priznane ameriške glasbene univerze v Berkleeju. Postregli pa bodo s široko paleto latinsko-ameriških ritmov, prežetih z elementi jazza, funka in rocka, napovedujejo organizatorji.