c S

Na Ptuju znova Podjetniški izziv za mlade

21.05.2019 09:10 Ptuj, 21. maja (STA) - Znanstveno raziskovalno središče Bistra Ptuj in Šolski center Ptuj bosta danes znova gostila Podjetniški izziv za mlade, preko katerega nadaljujejo tradicijo odkrivanja in negovanja podjetniških talentov med mladimi na Ptuju. Dogodek mladim daje možnost za urjenje v podjetniškem razmišljanju ter preoblikovanje zamisli v konkretne rešitve.

Organizatorji so tudi letos poiskali ekipe podjetnih mladih ljudi, ki so ob pomoči mentorjev razvijali poslovne modele, na današnji prireditvi pa bodo v samo petih minutah predstavili svoje rešitve pred komisijo in občinstvom.

Komisija bo med vsemi izbrala najboljše rešitve, pri čemer bo ocenjevala izvirnost in uporabnost idej ter njihovo predstavitev. Svoj glas bo imelo tudi občinstvo, saj bodo poleg praktičnih nagrad za tri najboljše ekipe po mnenju komisije podelili še nagrado občinstva.

Petčlanska komisija je lani za najboljšo idejo izbrala ekipo Havon natural, ki je prepričala s pestro predstavitvijo, samozavestno ekipo in veliko uporabnostjo predstavljenih izdelkov - penečih kopeli in mil iz povsem naravnih sestavin.