c S

Izobraževalni zavod Cene Štupar se je preselil na Šmartinsko

14.05.2019 16:01 Ljubljana, 14. maja (STA) - Javni zavod Cene Štupar - Center za izobraževanje Ljubljana, ki že 60 let skrbi za izobraževanje odraslih, se je s koncem aprila preselil v nove prostore na Šmartinski cesti v Ljubljani. Prostore, kjer bo še več možnosti za izobraževanja, sta danes odprla ljubljanski župan Zoran Janković in direktor zavoda Bojan Hajdinjak.

S koncem aprila je zavod zapustil prostore na Linhartovi cesti 13 in na Vojkovi cesti 1 ter dobil povsem nove prostore na Šmartinski cesti 134a v Ljubljani. Kot so sporočili, so z novimi prostori dobili še več možnosti za izobraževanje odraslih, saj poleg klasičnih učilnic ponujajo tudi veliko profesionalno šolsko kuhinjo, prostor za druženje, učilnico za skupno učenje otrok in staršev skupaj z igralnico za otroke, dve plesno-telovadni dvorani ter računalniški učilnici.

V prostorih je na voljo prostor za druženje, ki deluje v okviru Večgeneracijskega centra Ljubljana - N'šPlac. Profesionalna kuhinja nudi možnost izobraževanj za srednješolske programe in pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije, možnost pa bodo dobili tudi kulinarični večeri, barmanski tečaji in ostala druženja. Učilnice so opremljene z najnovejšo tehnologijo, interaktivnimi tablami, pametnimi projektorji in računalniki, so navedli v zavodu.

Ob odprtju sta tako župan kot direktor zavoda poudarila pomen povezovanja in sodelovanja. Hajdinjak, ki zavod vodi že deset let, je med drugim še dodal, da bo država obstala, napredovala in se razvijala le, če bo vlagala v vseživljenjsko učenje vseh prebivalcev, še posebej ranljivih skupin.

Javni zavod si že od leta 1959 prizadeva za pestro ponudbo izobraževalnih programov za vse generacije. Povezujejo se z gospodarskimi družbami in drugimi organizacijami tako lokalno kot regionalno, saj letno v formalna in neformalna izobraževanja vključijo preko 12.000 oseb. Selitev ob prihajajoči 60-letnici bo po njihovem prepričanju še popestrila ponudbo izobraževanj ter "dala tradiciji in ustaljenim praksam nov zagon", so še navedli v sporočilu za javnost.