c S

Otroci iz Palestine na enotedenski šoli v naravi v Sloveniji

28.03.2019 07:08 Ljubljana, 27. marca (STA) - V Sloveniji je na enotedenski šoli v naravi skupina palestinskih otrok. 15 socialno ogroženih otrok iz palestinskih taborišč ter trije učitelji so v okviru razvojnega projekta ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v letovišču Debeli Rtič, kjer imajo med drugim vsak dan treninge nogometa s trenerjem iz Nogometne zveze Slovenije.

Udeležujejo se lahko tudi terapevtskih delavnic, obiskali so Piran in tamkajšnjo Morsko postajo ter osnovno šolo, predviden je tudi obisk Kopra. Predstavniki Instituta Jožef Stefan so pripravili program robotike in palestinskim otrokom predstavili humanoidne robote, s pomočjo Olimpijskega komiteja Slovenije pa jim je ministrstvo pripravilo mini olimpijado, kjer se družijo s slovenskimi otroki. Tovrstno druženje je v prvi vrsti namenjeno sklepanju novih prijateljstev in spoznavanju različnih kultur.

Palestinske otroke bo v četrtek po napovedih obiskal tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo.

Ministrstvo je šolo v naravi za palestinske otroke tokrat organiziralo drugo leto zapored, saj se je lani projekt izkazal za zelo uspešnega. Kot so še zapisali v današnjem sporočilu za javnost, gre za del del širše vizije ministrstva pri spodbujanju odgovorne družbe znanja in krepitvi vrednot medkulturnega razumevanja, dialoga in strpnosti.