c S

Na konferenci v tehnološkem parku o navidezni in obogateni resničnosti

20.03.2019 08:30 Ljubljana, 20. marca (STA) - V ljubljanskem tehnološkem parku bo v četrtek potekala konferenca, posvečena tehnologijam navidezne in obogatene resničnosti, na kateri bodo spregovorili o izzivih, trendih in prihodnosti na tem področju ter odprli laboratorij za navidezno, obogateno in mešano resničnost.

Po pojasnilih organizatorjev bo konferenca osvetlila nekatera vprašanja o prihodnosti in izzivih odprtega inoviranja ter uporabe tehnologij navidezne in obogatene resničnosti v Sloveniji in v svetu, predstavila trenutno dogajanje in povezala deležnike na tem področju.

Med drugimi bodo predstavniki podjetij, kot so Vrooooooom Tovarna, Art Rebel 9 in 505VR, predstavili primere dobrih praks na področju prenosa idej navidezne in obogatene resničnosti v podjetništvo in industrijo.

Prikazali bodo tudi možnosti sodelovanja ter vzpostavitev sistema lokalnih inovacijskih centrov. V sklopu konference pa bodo v tehnološkem parku odprli tudi laboratorij za navidezno, obogateno in mešano resničnost.

Ta bo predstavljal stičišče za slovenske tehnologije navidezne in obogatene resničnosti in bo vključeval vse akterje s tega področja - fakultete, raziskovalne organizacije, podjetja in ostale, ki delujejo na tem področju.

Kot so še zapisali organizatorji, rešitve s področja navidezne in obogatene resničnosti dosegajo več milijard evrov letnega prometa, do leta 2020 pa naj bi ta številka presegla 120 milijard evrov.