c S

Pahor ob dnevu zdravstvene fakultete poudaril neprecenljivo vrednost znanja diplomantov

09.03.2019 10:00 Ljubljana, 08. marca (STA) - Zdravstvena fakulteta je danes obeležila desetletnico preoblikovanja fakultete in 100-letnico Univerze v Ljubljani. Predsednik republike Borut Pahor je na prireditvi poudaril neprecenljivo vrednost znanja diplomantov te fakultete za slovenski zdravstveni sistem, so sporočili iz urada predsednika.

Dekan ljubljanske zdravstvene fakultete Andrej Starc se je v nagovoru zahvalil sodelavcem za uspešno delo in doseganje ciljev, dodal pa, da "uspešno delo dokazuje velik interes za vpis v študijske programe".

Slavnostni govornik rektor Univerze v Ljubljani Igor Papič je poudaril, da hkrati s 100-letnico ustanovitve univerze praznujemo tudi 100 let poučevanja v slovenskem jeziku.

Pahor je še posebej izpostavil zaupanje ljudi v poklic delavcev v zdravstveni negi, saj jih na lestvicah uvrščajo med najbolj zaupanja vredne poklice. Dodal je, da se "nihče ne spotakne ob strokovnost diplomantov, ki prihajajo iz zdravstvene fakultete", od tam pa odhajajo z znanjem, ki je "zelo cenjeno in zaželeno".

Na prireditvi so podelili priznanja fakultete za izjemne dosežke pri strokovnem in raziskovalnem delu, za izjemne dosežke na izobraževalnem področju in za znanstvene dosežke mladih sodelavcev. Podelili so tudi zahvale zaslužnim nekdanjim sodelavcem in priznanja za uspeh pri študiju in za vidne dosežke pri obštudijskih dejavnostih.

Slovesnost v prostorih fakultete se je zaključila z otvoritvijo razstave Časovnice razvoja zdravstvene fakultete