EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.2.2019

Slovenija in Italija krepita sodelovanje na področju poklicnega izobraževanja

Trst, 21. februarja (STA) - Deležniki poklicnega izobraževanja in usposabljanja Slovenije in Italije so danes v Trstu podpisali sporazum o čezmejnem sodelovanju. Gre za del projekta čezmejnega praktičnega usposabljanja z delom, ki je sofinanciran v sklopu programa Interreg Italija-Slovenija.

Pobudnika sklenitve sporazuma sta Deželni šolski urad za Furlanijo-Julijsko krajino in Center RS za poklicno izobraževanje, sicer tudi člana partnerske sestave projekta, v katerega se kot projektni partnerji vključujejo še Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Šolski center Nova Gorica, zadružna družba ECIPA iz Benetk, vse skupaj pa usklajuje vodilni partner, Zadružni center za socialno dejavnost iz Trsta, so sporočili iz GZS.

Sporazum izpostavlja področja, na katerih se podpisniki zavezujejo k sodelovanju pri razvoju specifičnega segmenta poklicnega in strokovnega izobraževanja, t. i. praktičnega usposabljanja z delom.

Sklenitev sporazuma med slovenskimi in italijanskimi institucijami po besedah vodje projekta in predsednika Zadružnega centra za socialno dejavnost Branka Jazbeca predstavlja pomemben mejnik pri pospeševanju čezmejnega praktičnega usposabljanja, ki zahteva transnacionalno povezovanje ter sodelovanje med izobraževanjem in gospodarstvom.

Namero za podpis sporazuma je doslej izrazilo 20 podpisnikov iz javnih institucij in gospodarstva. Čezmejno sodelovanje in razvoj praktičnega usposabljanja z delom omogoča prenos veščin in znanj, kar je v gospodarstvu pomembna tema pri iskanju kadrov, so poudarili izvajalci projekta.

Vrednost celotnega projekta znaša dobrih 900.000 evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar