EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.2.2019

Svet izolske osnovne šole še brez odločitve o usodi ravnateljice

Izola, 20. februarja (STA) - Svet Osnovne šole Dante Alighieri iz Izole bi moral danes nadaljevati prejšnji teden prekinjeno sejo, na kateri naj bi obravnaval predlog za razrešitev ravnateljice Simone Angelini, a se je znova zapletlo. Ravnateljica je namreč sklicala novo sejo, po proceduralnem zapletu pa je polovica članov sveta zapustila sejo, ki tako ni bila več sklepčna.

Angelinijeva se je v začetku leta znašla na tnalu sveta zavoda in javnosti, potem ko so v javnost prišli očitki o mobingu nad zaposlenimi in nepotizmu, skrhali pa so se tudi odnosi s starši oz. svetom zavoda.

O tem pričajo tudi zapleti na prejšnji redni seji sveta šole, ki je bila pred obravnavo točke o razrešitvi Angelinijeve prekinjena po opozorilih ravnateljičine odvetnice Nataše Pirc Musar, da so bili trije člani sveta, vključno s predsednico Evelin Kolarec Radovac, izvoljeni nelegitimno.

Na izredni seji prejšnji teden so mandate vsem trem potrdili, zato je Kolarec Radovčeva danes nameravala nadaljevati sejo o razrešitvi ravnateljice. A je ravnateljica medtem za danes sklicala novo sejo, na dnevni red pa med drugim uvrstila točko o imenovanju predsednika sveta zavoda. Kolarec Radovčeva je oporekala veljavnosti tako sklicane seje. Ker se navzoči niso mogli strinjati niti o tem, kdo bo vodil sejo, je pet članov oz. polovica navzočih sejo zapustila.

Predsednica sveta šole je nato v izjavi medijem pojasnila, da je ravnateljica sejo sklicala protizakonito in v nasprotju z internimi akti sveta zavoda. Četudi Angelinijeva še vedno izpodbija njen mandat kot predsednice sveta zavoda, imajo namreč še vedno podpredsednico, ki bi lahko sklicala in tudi vodila današnjo sejo, je opozorila Kolarec Radovčeva.

Kot je pojasnila, je njihove mandate na izredni seji potrdil tudi svet staršev, pri tem pa so jim starši "dali popolno podporo".

Kolarec Radovčeva je še poudarila, da je njen mandat legitimen in da ji danes nihče ni znal razložiti, zakaj ne bi bil, zato bo v tajništvo šole znova poslala vabilo za nadaljevanje prekinjene seje. Predsednica sveta pri tem ni želela špekulirati o uporabi morebitnih pravnih sredstev: "Mi smo prvi, ki se želimo pogovarjati, ampak pogovarjati na pravilen in normalen način."

Ravnateljica Angelinijeva se je s seje, ki jo je sama sklicala, izločila, člani sveta zavoda, ki seje niso zapustili, pa zadeve niso želeli komentirati.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar