c S

Osnovnošolci v Gorenji vasi dobili novo športno dvorano

18.02.2019 15:30 Gorenja vas, 18. februarja (STA) - Skoraj dve leti po začetku gradnje so danes v Osnovni šoli Ivana Tavčarja v Gorenji vasi svojemu namenu predali novo športno dvorano. Investicija v športni kompleks, ki je namenjen tako šolarjem kot celotni lokalni skupnosti, je skupaj z novimi zunanjimi športnimi in prometnimi ureditvami ter novo kotlovnico stala štiri milijone evrov.

Nova športna dvorana je velika pridobitev predvsem za učence, ki so doslej uporabljali leta 1971 zgrajeno dvorano, ki ni ustrezala več današnjim standardom in je prejela več inšpekcijskih odločb o neustreznosti objekta. Ker je bila telovadnica za več kot 500 otrok na šoli tudi premajhna, so ti telovadili po učilnicah, hodnikih in avli.

Nova dvorana ima vadbeno površino v velikosti 45 krat 24 metrov, koristiti pa jo je mogoče tudi po tretjinah. Hkrati je urejeno zunanje igrišče s tekaškimi stezami, ki so ga začeli uporabljati ta mesec. Uporabno dovoljenje za celoten kompleks, ki obsega tudi novo parkirišče, je bilo namreč izdano konec januarja. Nova kotlovnica na sekance za osnovno šolo in dvorano pa je začela obratovati že jeseni na začetku kurilne sezone.

Osnovna šola bo dvorano za potrebe športne vzgoje koristila do 16. ure, po tem bo športna dvorana na voljo za rekreativne in druge športne aktivnosti ter prireditve, upravljavec pa bo pa Zavod za turizem in kulturo Poljanska dolina. Uradno odprtje in slovesna predaja namenu celotnega kompleksa je predvidena maja.

Projekt je bil vreden nekaj več kot štiri milijone evrov, pri čemer je pol milijona evrov prispeval Eko sklad. Na javnem razpisu je bilo kot najboljše izmed desetih ponudnikov izbrano podjetje Dema plus inženiring iz Ljubljane, ki je z gradnjo začelo marca 2017.