EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.2.2019

Objavljen razpis za izbiro študentskih domov za študijsko leto 2019/20

Ljubljana, 16. februarja (STA) - Ministrstvo za izobraževanje je v uradnem listu objavilo javni razpis za izbiro študentskih domov za študijsko leto 2019/20, ki je namenjen izbiri zasebnih zavodov in drugih pravnih oseb ter samostojnih podjetnikov, registriranih za to dejavnost. Za subvencije za bivanje študentov pri zasebnikih je namenjenih 134.400 evrov, kar pomeni 350 ležišč.

Namen javnega razpisa je povečanje bivalnih zmogljivosti za študente. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport zaradi celostnega reševanja problematike bivanja študentov preko javnega razpisa izbira zasebne študentske domove, ki s svojimi zmogljivostmi dopolnjujejo in povečujejo bivalne zmogljivosti za študente.

Na tem razpisu lahko kandidirajo zasebni študentski domovi, ki so ob oddaji vloge na razpis pri pristojnem organu registrirani za dejavnost študentskih domov in ki študentom zagotavljajo opremljeno sobo, skupne in pomožne prostore, vzdrževanje stavbe, opreme in napeljavo po sanitarno-tehničnih predpisih, električno energijo za razsvetljavo, možnost internetne povezave, hladno in toplo vodo, možnost kuhanja, posteljno perilo, vzdrževanje reda in čistoče v skupnih in pomožnih prostorih, ogrevanje prostorov v skladu s predpisi in ustrezne prostore v primeru subvencioniranega bivanja študenta z otrokom.

Na razpis se lahko prijavijo zasebniki s sedmimi ali več ležišči, ki bodo študentu znižali ceno bivanja za toliko, kolikor znaša subvencija ministrstva.

Pri dodelitvi subvencij za bivanje študentov za študijsko leto 2019/2020 bodo 90 odstotkov ležišč (315 ležišč) namenili za prijavitelje, ki imajo z ministrstvom že sklenjeno pogodbo za študijsko leto 2018/2019, 10 odstotkov ležišč (35 ležišč) pa za nove prijavitelje.

Vloge je treba oddati do 1. marca do 12. ure, odpirali pa jih bodo 4. marca. Minister bo najkasneje v 45 dneh po odpiranju vlog sprejel sklepe o izbiri zasebnih študentskih domov, ki izpolnjujejo pogoje za dodeljevanje subvencij za bivanje študentov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar