EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.2.2019

Šolarji iz vzhodne Slovenije na šolskih počitnicah

Ljubljana, 18. februarja (STA) - Za okoli 81.100 osnovnošolcev in 33.950 dijakov vzhodne Slovenije se danes začenjajo težko pričakovane počitnice. Pred njimi je teden dni zimskega veselja, v katerem jih čaka vrsta dejavnosti in programov. Ob ugodnih vremenskih pogojih si bodo lahko dali duška tudi v športnih aktivnostih in zabavi na snegu, kot se za zimske počitnice spodobi.

V mariborski zvezi prijateljev mladine so otrokom in mladim v domu ustvarjalnosti pripravili sedem različnih ustvarjalnih delavnic, več športnih aktivnosti in zimski izlet v Čokoladnico Zotter v okolici avstrijskega Gradca.

Na Domu Miloša Zidanška na Pohorju se bo 21 otrok bo udeležilo petdnevnega zimskega tabora, ki so ga omogočili donatorji. Druga skupina 27 otrok pa bo na tematskih taborih za nadarjene Omogočimo sanje! poglabljala znanja na temi "kreativno pisanje" ter "tehnika in robotika".

V Celju športna zveza tudi letos v času zimskih šolskih počitnic otrokom, učencem, dijakom in študentom omogoča udejstvovanje v različnih športnih aktivnostih.

Velenjska medobčinska zveza prijateljev mladine vabi med drugim na kuharsko delavnico, kjer se bodo otroci naučili pripraviti slastne, zdrave "cmoke" po receptu naših babic.

Tudi metliško društvo prijateljev mladine je za počitniške dni pripravilo različne ustvarjalne delavnice, tudi smučarske počitnice v Kranjski Gori ter obisk Atlantisa v ljubljanskem BTC.

Čez teden dni, ko se bodo morali vrniti v šolske klopi, se bodo počitnice začele za njihove vrstnike iz zahodnega dela države.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar