EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.2.2019

Državno računalniško tekmovanje za otroke s posebnimi potrebami

Škofja Loka, 13. februarja (STA) - V Škofji Loki bo danes potekalo državno računalniško tekmovanje Z miško v svet, namenjeno otrokom s posebnimi potrebami, na katerem bo sodelovalo 20 najboljših. V četrtek pa se bo 23 učencev programa nižjega izobrazbenega standarda pomerilo na tekmovanju Z računalniki skozi okna, so sporočili iz Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS).

Obe tekmovanji potekata na Osnovni šoli Jela Janežiča v Škofji Loki. Cilj je spodbujanje otrok k uporabi računalnika, telefona in tablice ter osnovnih programov, zlasti programov Microsoft Word in Microsoft PowerPoint.

Na tekmovanju Z miško v svet se bodo otroci pomerili v poznavanju programov za oblikovanje slik, v praktični uporabi raziskovalca in načinih prenosa datotek s pomočjo prenosnih medijev ter v oblikovanju dokumentov in predstavitev, so zapisali v sporočilu ZOTKS.

Tekmovanje Z računalniki skozi okna pa letos dobiva nove vsebine, spreminja se tudi način tekmovanja, saj bodo tekmovalci odslej tekmovali v paru. Tekmovanje se bo začelo zunaj računalniške učilnice na različnih lokacijah z uporabo pametnega telefona ali tablice. Vsa vprašanja in podatki se bodo skrivali na lokacijah pod QR-kodo. Otroci bodo vse zbrane podatke s posameznih postaj uporabili za izdelavo dokumentov v drugem delu tekmovanja, ki bo potekal v računalniški učilnici.

ZOTKS že od leta 2000 v program računalniškega izobraževanja vključuje tudi otroke s posebnimi potrebami. Na ta način otroci pridobivajo številne nove spretnosti in znanja, predvsem pa oblikujejo svojo samopodobo, navajajo v sporočilu.

ZOTKS je nevladna in neprofitna organizacija z več kot 65-letno tradicijo dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike. Zveza je imela pomembno pionirsko vlogo pri uvajanju sodobne računalniške informatike v različne segmente slovenske družbe.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar