EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.2.2019

Učenci bodo drugič v tem šolskem letu v šolske klopi sedli v soboto

Ljubljana, 02. februarja (STA) - Učenci bodo danes že drugič v tem šolskem letu v šolske klopi sedli v soboto. V soboto, 29. septembra, so nadomeščali pouk, ki je odpadel 24. decembra, danes bodo imeli pouk zato, da se zagotovi zadostno število dni pouka, ki jih predpisujeta zakon in pravilnik o šolskem koledarju.

Zakon o osnovni šoli in pravilnik o šolskem koledarju za osnovne šole namreč določata, da pouk v šolskem letu traja največ 38 tednov po pet dni v tednu, vendar ne manj kot skupno 189 dni. Ker v letošnjem šolskem letu glede na veliko število praznikov, ki padejo sredi tedna, te določbe ni mogoče izpolniti, mora en dan pouka dodatno potekati v soboto.

Šole se sicer različno odločajo, kako bodo izkoristile delovno soboto. Ponekod bodo imeli pouk, marsikje pa športni, kulturni ali tehniški dan.

Osnovnošolci in učitelji bodo v šolske klopi v soboto naslednjič, pa tudi zadnjič v tem šolskem letu, sedli v soboto, 11. maja, ko bodo nadomeščali prosti petek, 3. maja.

V srednjih šolah pa so v petek začeli z zimskim rokom zaključnih izpitov in zimskim rokom dopolnilnih izpitov med šolskim letom za dijake in občane. Zaključni izpit kandidati opravljajo ob zaključku izobraževalnih programov nižjega ali srednjega poklicnega izobraževanja, z njim pa si pridobijo naziv poklicne izobrazbe, za katero so se šolali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar