EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.2.2019

Za študente višjih šol v študijskem letu 2019/20 na voljo 11.719 mest

Ljubljana, 01. februarja (STA) - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes objavilo razpis za vpis v višje strokovno izobraževanje v študijskem letu 2019/2020. V primerjavi s prejšnjim študijskim letom je za študente višjih šol ponujenih manj vpisnih mest, skupaj 11.719.

Prosta mesta za vpis v višje strokovno izobraževanje je razpisalo 48 višjih strokovnih šol, in sicer 29 javnih in 19 zasebnih, od tega dve s koncesijo. Za izobraževanje je razpisanih 33 različnih študijskih programov.

Za redne študente je v javnih in šolah s koncesijo razpisanih 4134, za izredne pa 3546 vpisnih mest. Ponudbo vpisnih mest za izredne študente dopolnjujejo zasebne višje strokovne šole, ki razpisujejo še 4039 vpisnih mest, so navedli na ministrstvu.

Na višjih strokovnih šolah bosta informativna dneva v petek, 15. februarja, in v soboto, 16. februarja. Kandidati pa se lahko prijavijo v dveh prijavnih rokih, in sicer od 12. februarja do 18. marca ter od 26. do 30. avgusta.

Višješolska prijavna služba bo do 19. julija kandidate, ki so se za vpis prijavili s prvo prijavo, pisno seznanila z izidom izbirnega postopka. Vpis izbranih kandidatov bo potekal do 21. avgusta.

Podatki o prostih mestih za drugi prijavni rok bodo objavljeni do 23. avgusta na spletnih straneh Višješolske prijavne službe in višjih strokovnih šol.

Kdor je bil že tri leta vpisan v študijski program visokega šolstva, se ne more vpisati v redni študij v višjem strokovnem izobraževanju. Prednost pri vpisu imajo namreč kandidati, ki pred tem še niso bili vpisani v redni študij v višjem strokovnem ali visokošolskem izobraževanju.

Za študijski program Balet, Fotografija, Medijska produkcija, Oblikovanje materialov ali Organizator socialne mreže, je treba poleg splošnih pogojev opraviti še preizkus posebne nadarjenosti oz. psihofizične sposobnosti. Preizkusi bodo potekali od 26. junija do 8. julija.

Hkrati z razpisom za vpis v višje strokovno izobraževanje je objavljen tudi razpis za sprejem študentov višjih šol v dijaške domove. Na voljo je na spletnih straneh ministrstva in Višješolske prijavne službe.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2020

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2019

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar