c S

Na letošnji Informativi bodo predstavili okoli 250 programov izobraževanja

25.01.2019 07:49 Ljubljana, 25. januarja (STA) - Enajsti sejem izobraževanja in poklicev Informativa bo tudi letos potekal skupaj z Areno mladih na Gospodarskem razstavišču. Danes in v soboto bodo predstavili okoli 250 programov izobraževanja, štipendiranja in zaposlovanja. V okviru Moje prve zaposlitve bo na voljo več kot 100 delovnih mest, revnejše šolarje pa bodo obdarovali z računalniki.

Informativa 2019 bo tri tedne pred uradnimi informativnimi dnevi, ki bodo februarja, ponudila informacije o okoli 250 različnih izobraževalnih programih - od srednješolskih vse do dodiplomskih in podiplomskih - ter informacije o številnih poklicih in štipendijah. V okviru projekta Moja prva zaposlitev bo na voljo tudi več kot 100 delovnih mest.

Sejem je edinstven informativni dan za učence, dijake in študente, da spoznajo, katere programe ponujajo šole oz. fakultete, jih med seboj primerjajo in se odločijo, katero izmed njih bodo obiskali na informativni dan ter kam bodo nato oddali vpisno prijavnico. Tokrat se predstavlja tudi 17 programov iz tujine.

Na razstavnem prostoru Evropskega socialnega sklada se bodo predstavljali poklici prihodnosti, svoje izkušnje bodo delili študentje iz tujine, obiskovalci bodo izvedeli, kako pridobiti štipendijo ali praktične izkušnje v izobraževanju in kako lahko digitalne storitve olajšajo življenje.

Na skupnem prostoru se bodo predstavili služba vlade za razvoj in evropski kohezijsko politiko, javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad, ministrstvi za javno upravo ter za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, zavod za zaposlovanje ter center za poklicno izobraževanje. Vsi omenjeni bodo mladim na enem mestu predstavili številne priložnosti pri izobraževanju, zaposlovanju in reševanju podjetniških izzivov.

V okviru akcije Računalniki za šolajoče bo društvo Duh časa podarilo 150 računalnikov za šolarje, ki si nakupa računalnika ne morejo privoščiti.

Istočasno kot Informativa bo potekala tudi Arena mladih, kjer bodo mladi pridobili številne nasvete o aktivnem preživljanju prostega časa, zdravi in športni prehrani, ličenju, pestro dogajanje bo tudi na Areninem odru.

Organizatorji pričakujejo okoli 24.000 obiskovalcev iz vse Slovenije.