c S

Več kot 700 učencev ta teden brezplačno smuča na Rogli

24.01.2019 07:00 Zreče, 23. januarja (STA) - Več kot 700 učencev iz 17 osnovnih šol po državi ta teden brezplačno smuča na Rogli v okviru vseslovenske akcije Šolar na smuči. Namen akcije je popularizirati zimske športe pri otrocih in več kot 2300 učencem po vsej Sloveniji zagotoviti brezplačni dan na enem izmed štirih večjih smučišč v državi.

Med njimi je tudi Rogla, kjer se po belih strminah podajajo učenci iz Zreč, Slovenskih Konjic, Vitanja, Radeč, Celja, Šentjurja, Dramelj, Blance, Lesičnega, Šmartnega, Trbovelj, Mirne, Črnomlja in Ljubljane, so danes sporočili iz Uniturja.

Ta teden so učenci smučali tudi na Cerknem in Krvavcu, v četrtek pa bodo še na mariborskem Pohorju.

Hkrati z brezplačno smučarsko vozovnico so mladim smučarjem na voljo učitelji smučanja iz smučarske šole Alpska šola Tepanje, ki bodo s posebnim programom učenja smučanja začetnikom olajšali prvi stik z alpskim smučanjem.

Častni pokrovitelj akcije Šolar na smuči, ki letos poteka že petič, je predsednik republike Borut Pahor, njen ambasador pa nekdanji slovenski smučar Jure Košir. V sam projekt se kot partner vključuje tudi slovenska policija, ki skrbi za varno pot do izbranih smučišč in tudi na smučiščih samih.