c S

Nova telovadnica v Stražišču dobila uporabno dovoljenje

13.01.2019 09:01 Kranj, 12. januarja (STA) - Nova telovadnica pri Osnovni šoli Stražišče, ki je bila lani zgrajena v javno-zasebnem partnerstvu, je dobila uporabno dovoljenje in učenci jo bodo lahko v ponedeljek že začeli uporabljati. Pridobitev, ki je bila vredna dva milijona evrov, so v šoli, ki je med največjimi v državi, čakali kar 20 let.

Telovadnico so sicer javno predstavili že pred novembrskimi lokalnimi volitvami. Šolo v Stražišču obiskuje 750 učencev, še 240 pa obiskuje podružnici v Žabnici in Besnici, pouk športa pa je doslej potekal v dveh dotrajanih dvoranah, ki ju je zaradi spomeniške zaščite težko obnoviti in posodobiti, pa tudi v učilnicah in zunaj, kjer so pogoji za učence v zimskem času zelo slabi.

"Novo telovadnico smo res težko čakali," pravi ravnatelj Osnovne šole Stražišče Pavel Srečnik in dodaja, da bodo zdaj lahko pouk športa končno izvajali v normalnih razmerah, še vedno pa bodo zaradi velikega števila otrok vsi trije objekti ves dopoldan v uporabi. Popoldan pa bo nova dvorana lahko služila kraju z različnimi športnimi dejavnostmi, pa tudi s kulturnimi in zabavnimi prireditvami.

Telovadnico je v javno-zasebnem partnerstvu zgradila Gorenjska gradbena družba, ki je za to namenila okoli dva milijona evrov in bo z dvorano upravljala prvih 15 let, nato pa bo objekt prešel v last občine, ki bo pred tem zasebnemu partnerju mesečno za uporabo objekta, njegovo ogrevanje, vzdrževanje in upravljanje plačevala 30.000 evrov. Tako bo celotna investicija občine znašala okoli pet milijonov evrov.

Kranjska občina vstopa v še en podoben projekt v javno-zasebnem partnerstvu, in sicer v Osnovni šoli Stane Žagar, ki ima že 42 let začasne učilnice za prvo triado in neprimerno telovadnico. Pogodbo z izvajalcem za izgradnjo telovadnice, večnamenskega prostora in šestih oddelkov so podpisali novembra lani, gradnja pa naj bi bila končana konec tega leta.