c S

V Posavju okoljska šolska akcija Moja steklenka

13.12.2018 09:40 Krško, 13. decembra (STA) - V avli Šolskega centra Krško-Sevnica bodo danes pripravili in predstavili akcijo Moja steklenka, s katero želijo zmanjšati količino plastenk v šoli in dijake opozoriti na druge možnosti in varovanje okolja. Cilj šole je, da se krški gimnazijci na vsako pot podajo s steklenko slovenske izdelave in z domačo vodo. V akciji sodeluje Steklarna Hrastnik.

Vodja akcije in profesorica Gimnazije Krško Veronika Gradišek je zapisala, da jim je Steklarna Hrastnik podarila steklenice, ki jih bodo gimnazijci danes popoldne "oblekli v zaščitno blago", ki jim ga je podarilo sevniško podjetje Stilles.

Vsak gimnazijec bo dobil svojo steklenico, hkrati pa se bodo lahko s pomočjo predstavnice brestaniškega Inštituta za svobodo oblačenja Ine Čebular naučili enostavnih postopkov krojenja in šivanja.

Kot je dodala, je Steklarna Hrastnik omenjene "kakovostne" stekleničke opremila s svojim sloganom Čisto steklo - čista voda, v Šolskem centru Krško- Sevnica pa bodo odslej pod tem geslom pripravljali seje, sestanke in druga strokovna srečanja, saj bodo tudi v šolskih skupnih pisarnah in zbornici vodo pili iz vrčev in kozarcev Steklarne Hrastnik.

Učitelji in dijaki Gimnazije Krško se zavedajo problema plastenk kot odpadkov, zato učitelji dijake in dijaki vrstnike ozaveščajo o okolju in našemu zdravju prijaznejših možnostih, opozoriti pa želijo tudi, da je slovenska, doma natočena voda, vrhunske kakovosti, je še zapisala Gradiškova.