c S

Novembra začetek gradnje novih prostorov Šolskega centra Slovenj Gradec

29.10.2018 07:30 Slovenj Gradec, 28. oktobra (STA) - Po večletnih prizadevanjih in nato več mesecih zapletov z razpisi se bo v začetku novembra naposled začela gradnja novih prostorov Šolskega centra Slovenj Gradec, skupno ocenjenih na 11,6 milijona evrov. V prvi fazi je predvidena izgradnja lesarskih delavnic in telovadnice, v drugi pa še izgradnja nove šolske stavbe.

V Slovenj Gradcu si zaradi prostorske stiske že vrsto let prizadevajo za izgradnjo novih prostorov srednješolskega centra. Začetek gradnje je bil sprva predviden za lansko jesen, a se je odmaknil. Junija lani objavljen razpis je namreč šolsko ministrstvo zaradi bistvenih odstopanj ponudb od zagotovljenih sredstev zaključilo brez oddaje javnega naročila. Odločilo se je za racionalizacijo rešitev in gradnjo v dveh fazah.

Tako je bil aprila letos objavljen razpis za izbiro izvajalca za gradbeno-obrtniška in instalacijska dela v prvi fazi naložbe in kasneje še dopolnjen, zaradi zahteve po reviziji pa so ga zaključili brez izbora in ga ponovno objavili 22. junija letos. V roku so ponudbe oddali trije ponudniki, izbrani izvajalec za dela v prvi fazi je družba Strabag.

Kot so za STA pojasnili na šolskem ministrstvu, je uvedba v delo predvidena še ta mesec, nato pa zakoličenje objekta in začetek del v začetku novembra.

V prihodnje je predvidena še objava razpis za izbiro izvajalca za gradbena in inštalacijska dela za drugo fazo naložbe, v okviru katere bodo gradili novo šolsko stavbo. Do leta 2022, ko naj bi z gradnjami zaključili, bo šolski center v vseh novih objektih pridobil več kot 8400 kvadratnih metrov bruto novih površin.

Temeljni kamen za to naložbo, ki velja za trenutno eno največjih na področju strokovnega srednješolskega izobraževanja, so sicer v Slovenj Gradcu položili že maja letos ob navzočnosti takratne šolske ministrice Maje Makovec Brenčič. Naložba, financirana iz državnega proračuna, je ocenjena na 11,6 milijona evrov.