c S

Vlada imenovala v. d. generalne direktorice direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo

19.10.2018 07:29 Ljubljana, 18. oktobra (STA) - Vlada je na današnji seji za v. d. generalne direktorice direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo imenovala Jolando Lazar. Imenovala je tudi nove predstavnike vlade v svetu za otroke in družino, ki je njeno posvetovalno telo pri urejanju vprašanj otrok in družine.

Lazarjeva je bila za v. d. generalne direktorice imenovana od 1. novembra, in sicer za največ šest mesecev. Od leta 2015 poučuje nemščino in slovenščino na Osnovni šoli Šalovci, kjer vodi tudi mednarodne projekte. V letih 2005-2015 je bila ravnateljica te šole.

Za nove predstavnike vlade v svetu za otroke in družino je vlada imenovala ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenijo Klampfer, ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala, ministrico za pravosodje Andrejo Katič, ministra za zdravje Sama Fakina, državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade Anjo Kopač Mrak, ministra za finance Andreja Bertonclja in Andreja Del Fabra z ministrstvo za delo.