c S

Anja Fortuna nova predsednica Mladinskega sveta Slovenije

19.10.2018 08:21 Ljubljana, 18. oktobra (STA) - Na seji zbora Mladinskega sveta Slovenije (MSS) je 12 polnopravnih organizacij članic MSS danes izvolilo novo predsednico MSS, pet podpredsednikov MSS ter tri člane nadzornega odbora MSS. Nova predsednica MSS je tako postala še ne 25-letna Anja Fortuna, kandidatka Zveze slovenske podeželske mladine, so sporočili iz MSS.

Podpredsednik MSS za trajnostni razvoj je postal Nassim Djaba (Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija). Novi podpredsednik za mladinske politike je Jaka Matičič (Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov). Neža Repanšek (Društvo SKAM) je podpredsednica MSS za mednarodno sodelovanje, Matej Novak (Zveza ŠKIS) pa podpredsednik za razvoj mladinskih politik na lokalni ravni. Mesto podpredsednika za mladinsko delo in neformalno izobraževanje je prevzel Tilen Lah (Zveza tabornikov Slovenije).

V nadzorni odbor MSS so bili izvoljeni Iris Ambrož (Zveza Škis), Slavica Gašparič (Zveza slovenske podeželske mladine) in Alja Zadnik Pobežin (Društvo Mladinski ceh). Kot so zapisali, bodo predsednico nadzornega odbora imenovali do naslednje seje zbora MSS.

Zbor mladinskega sveta je potekal v dvorani Študentskega kampusa. Mandat novega vodstva bo trajal dve leti, so še sporočili iz MSS.