c S

Na Trebelnem prenovili podružnično šolo in zgradili športni center

05.10.2018 11:47 Mokronog, 05. oktobra (STA) - Na Trebelnem v Občini Mokronog-Trebelno bodo popoldne odprli novozgrajeni športni center in hkrati prenovljene prostore podružnične osnovne šole. Naložba je skupaj z opremo, nekaj dodatnimi deli in davkom dosegla nekaj manj kot 2,1 milijona evrov. Gradnjo energetsko varčne telovadnice je s 340.000 evri podprl Eko sklad, razliko je pokrila občina.

Mokronoški župan Anton Maver je za STA povedal, da je Trebelno po približno letu dni od začetka gradnje bogatejše za sodobni krajevni športni center, dodatne prostore pa je dobila tudi tamkajšnja podružnična osnovna šola.

Dodal je, da je nova pridobitev okolju prijazna, z nizko porabo energije in predvsem z visoko uporabno vrednostjo.

Po podatkih Občine Mokronog-Trebelno je celotna gradnja pokrila 1200 kvadratnih metrov, sicer pa je naložba obsegala dozidavo dodatnih šolskih prostorov, gradnjo telovadnice z dvorano in s spremljajočimi prostori ter zunanjo ureditev. Sodobni športni center bo ob popoldnevih na voljo tudi krajevnim športnim društvom in rekreativcem.

Sicer pa so navedene objekte zasnovali tako, da zadoščajo novi področni zakonodaji, ki je začela veljati januarja letos, in zahtevam Eko sklada za nevračljive finančne spodbude za skoraj ničenergijske stavbe v javni lasti, so še pojasnili.

Ravnateljica Osnovne šole Mokronog Zvonimira Kostrevc je za STA povedala, da šolarji na Trebelnem do zadnjega šolskega leta niso imeli ustreznega prostora za pouk športne vzgoje in za druge tovrstne dejavnosti.

Podružnično šolo Trebelno s skupaj štirimi oddelki za učence od 1. do 5. razreda sicer zadnje šolsko leto obiskuje 56 otrok. Podružnična šola ima nekaj manj kot deset zaposlenih.

Podružnico šolo Trebelno obiskujejo učenci Trebelnega in okolice oz. Bitnje vasi, Bogneče vasi, Brezja pri Trebelnem, Brezovice pri Trebelnem, Cerovca pri Trebelnem, Cikave, Češnjic pri Trebelnem, Čilpaha, Čužnje vasi, Dolenjega Zabukovja, Drečjega vrha, Gorenjega Zabukovja, Gorenjega Mokronoga, Jelševca, Malin, Mirne vasi, Ornuške vasi, Podturna, Radne vasi, Roj pri Trebelnem, Štatenberka, Velike Strmice in Vrha pri Trebelnem, je še navedla Kostrevčeva.