c S

Izobrazba ni samo za delodajalca, ampak za življenje

28.09.2018 11:56 Ljubljana, 28. septembra (STA) - Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je študentom in zaposlenim v visokem šolstvu v poslanici zaželel uspešno novo študijsko leto. Poudaril je, da izobrazba ni samo za delodajalca, ampak za življenje, ki si ga sami najbolj predstavljajo, ter izpostavil prijateljstva, ki jih bodo študenti sklenili v tem obdobju.

V poslanici pred začetkom študijskega leta je minister posebno dobrodošlico izrekel bruckam in brucem ter jim zaželel, da bodo študij uspešno končali, pa ne le na prvi, ampak tudi na drugi in tretji stopnji.

"Večkrat vam bodo rekli, da so ta leta najboljša leta vaših življenj. V tem se strinjam, ampak v navadi je, da tega ne boste vedeli, dokler jih zares ne boste dokončali," je zapisal minister.

Po zagotovilih Pikala bo visokošolska izobrazba visoko priznana pri delodajalcih po vsej Evropi in po vsem svetu in bodo kot diplomanti slovenskih univerz visoko cenjen kader za katerega koli delodajalca.

A je hkrati poudaril, da izobrazba ni samo za delodajalca in za delo. "Izobrazba je za to, da boste živeli ta življenja tako, kot si jih sami najbolj predstavljate, in izobrazba je za to, da boste lahko kasneje, nekoč, v nekih kasnejših letih, izobraževali tudi vaše otroke ali kogar koli drugega, na način, kot ste si ga sami zamislili in si ga sami najbolje predstavljate," je zapisal v poslanici.

V nadaljevanju je izpostavil prijateljstva, ki jih bodo sklenili in bodo za celo življenje. Vsaj pri njemu je tako, je dejal. "In to je tisto, kar je od univerzitetne izobrazbe, od tega socialnega dela univerzitetne izobrazbe, največ vredno, to so kolegi, prijatelji, ljubezni, žene, možje in karkoli je že s tem povezano," je naštel.

Študentom je zaželel izjemno lep študij, pa tudi veliko naporov, kajti "brez napora ni uspeha".