c S

Projekt Kuhnapato po mnenju direktorata Evropske komisije med najboljšimi praksami

25.09.2018 15:36 Ljubljana/Bruselj, 25. septembra (STA) - Generalni direktorat Evropske komisije za zdravje in varno hrano je projekt Kuhnapato ali Otroci otrokom pripravimo zdrav tradicionalen obrok uvrstil med najboljše prakse za zagotavljanje zdravega in trajnostnega načina življenja na ravni EU. Razlog za to so med drugim motivacijski pristopi projekta, so sporočili iz društva Vesela kuhinja.

V generalnem direktoratu komisije so projekt po pojasnilu društva prepoznali kot odličnega tudi zaradi svoje drugačnosti in širine. Mladostnik v njem dobi verodostojne informacije, pridobljeno znanje pa posreduje mlajšim. Projekt ima tudi posredni vpliv na ohranjanje dolgoročnega zdravja vseh ostalih javnosti, so navedli.

Kandidaturo za izbor so vložili julija na podlagi pobude ministrstva za zdravje.

Sodelujoči v projektu bodo svoje izkušnje predstavili tudi na konferenci Hrana ljudi - zdravje ljudi, ki bo konec novembra na Dunaju.

Društvo Vesela kuhinja iz Ljubljane izobražuje otroke in mladostnike o procesih v kulinariki in postopkih samooskrbe. V projektu Kuhnapato otroci pripravljajo tradicionalne obroke na sodoben način.