c S

Pri črnomaljski Osnovni šoli Mirana Jarca prenovili stopnišče

19.09.2018 13:23 Črnomelj, 19. septembra (STA) - V Črnomlju so danes uradno odprli prenovljeno stopnišče, ki vodi tudi do tamkajšnje Osnovne šole Mirana Jarca s skoraj 400 učenci. Črnomaljska občina je za naložbo, ki je na omenjenem območju obsegala hkratno ureditev mestne infrastrukture, odštela nekaj manj kot 160.000 evrov. Od odprtju so pred šolsko športno dvorano namestili stojala za kolesa.

S črnomaljske občine so STA sporočili, da so ob prenovi omenjenega stopnišča izvajalci rekonstruirali pod tem potekajočo kanalizacijo, novo stopnišče s sredinsko ograjo in ustrezno osvetlitvijo z nekaj več kot 80 stopnicami pa izdelali iz betonskih montažnih elementov ter litih betonskih podestov. Hkrati so očistili in utrdili oporni zid.

Prenovitvena dela so začeli marca lani, za izvajalca pa izbrali črnomaljsko podjetje TGH.

V okviru odprtja stopnic so pred športno dvorano Osnovne šole Mirana Jarca namestili nova stojala za kolesa. Dodali so, da so tovrstna stojala sicer pred tem postavili tudi pred osrednjo občinsko zgradbo, pri Osnovni šoli Dragatuš in na dveh mestih novo urejenih parkirišč v poslovno storitveni coni Majer.

S črnomaljske občine so še sporočili, da so se v skladu z občinsko celostno prometno strategijo lani zavezali k ukrepom sistematičnega izboljševanja infrastrukture za pešce in kolesarje.