c S

Medved v sredo na spoznavnem sestanku s sindikati javnega sektorja

17.09.2018 16:15 Ljubljana, 17. septembra (STA) - Minister za javno upravo Rudi Medved je za sredo ob 14. uri na vodje sindikalnih pogajalskih skupin sindikatov javnega sektorja naslovil vabilo na predstavitveni sestanek v zvezi s pogajanji za razrešitev stavkovnih zahtev reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, so sporočili z ministrstva.

Vabilo je Medved naslovil na vodji obeh pogajalskih skupin sindikatov javnega sektorja Jakoba Počivavška in Branimirja Štruklja, sicer glavnega tajnika šolskega sindikata Sviz, vodji policijskih sindikatov Radivoja Uroševiča in Kristjana Mlekuša ter vodji sindikatov, ki zastopajo delavce v zdravstveni negi in socialnem varstvu, Zvoneta Vukadinoviča in Slavico Mencinger.

Kot so zapisali na ministrstvu, bo srečanje "vljudnostno-spoznavne narave".

Šlo bo torej za prvo srečanje novega ministra za javno upravo s predstavniki sindikatov, ki so na vlado naslovili vsak svoje zahteve. Nekateri so tudi že odmrznili svoje stavkovne aktivnosti, ki so bile od odstopa prejšnje vlade začasno ustavljene.

Zahteve se med drugim nanašajo na višje plače in regres za najslabše plačane. Z vlado Mira Cerarja so sicer v pogajanjih prišli precej daleč, a je nato Cerar spomladi odstopil, kar je pogajanja torej zaustavilo.