c S

Györkös Žnidarjeva poziva učence k varni udeležbi v prometu

28.08.2018 12:55 Ljubljana, 28. avgusta (STA) - Otroci bodo igrišča in parke, kjer so lahko brezskrbno uživali v počitniških dneh, v teh dneh zamenjali za prometne ulice in križišča. Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar v poslanici učenkam in učencem poudarja, da je to prostor z množico udeležencev v prometu, zato je nujno, da poznajo in upoštevajo prometne predpise.

Otrokom, še posebej prvošolkam in prvošolcem, bodo pri spoznavanju šolskih poti in pravilnem ravnanju v prometu v veliko pomoč predvsem starši in učitelji.

Pri tem jim bodo pomagali tudi policistke in policisti, "katerih najpomembnejša skrb je prav varnost otrok v prometu, še posebej v prvih tednih šolskega leta". "Zato jih lahko kadarkoli vprašate za nasvet in z veseljem vam bodo povedali, ne samo katera šolska pot je prava, ampak tudi, katera je najbolj varna," je v poslanici zapisala ministrica za notranje zadeve, ki opravlja tekoče posle.

Györkös Žnidarjeva verjame, da bo vrnitev v šolske klopi prijetna in vesela. "Hkrati pa bo to začetek pridobivanja novega znanja in sklepanja trdnih prijateljstev," je še napovedala.