EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.8.2018

Györkös Žnidarjeva poziva učence k varni udeležbi v prometu

Ljubljana, 28. avgusta (STA) - Otroci bodo igrišča in parke, kjer so lahko brezskrbno uživali v počitniških dneh, v teh dneh zamenjali za prometne ulice in križišča. Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar v poslanici učenkam in učencem poudarja, da je to prostor z množico udeležencev v prometu, zato je nujno, da poznajo in upoštevajo prometne predpise.

Otrokom, še posebej prvošolkam in prvošolcem, bodo pri spoznavanju šolskih poti in pravilnem ravnanju v prometu v veliko pomoč predvsem starši in učitelji.

Pri tem jim bodo pomagali tudi policistke in policisti, "katerih najpomembnejša skrb je prav varnost otrok v prometu, še posebej v prvih tednih šolskega leta". "Zato jih lahko kadarkoli vprašate za nasvet in z veseljem vam bodo povedali, ne samo katera šolska pot je prava, ampak tudi, katera je najbolj varna," je v poslanici zapisala ministrica za notranje zadeve, ki opravlja tekoče posle.

Györkös Žnidarjeva verjame, da bo vrnitev v šolske klopi prijetna in vesela. "Hkrati pa bo to začetek pridobivanja novega znanja in sklepanja trdnih prijateljstev," je še napovedala.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar