c S

V razpisu za karierna centra za mlade na voljo 2,5 milijona evrov

24.08.2018 15:13 Ljubljana, 24. avgusta (STA) - Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo javni razpis za sofinanciranje projektov kariernih centrov za mlade. Za tri leta je na voljo skupaj 2,5 milijona evrov. Glede na to, da bodo sofinancirali dva projekta, bodo za posameznega namenili 1,25 milijona evrov.

Na spletni strani ministrstva so navedli, da je javni razpis usmerjen v sofinanciranje dveh, večletnih projektov kariernih centrov za mlade, ki bosta šolajoči mladini omogočila večjo dostopnost do storitev karierne orientacije.

Karierna centra za mlade bosta izvajala več aktivnosti za opolnomočenje šolajoče mladine za načrtovanje kariere, med drugim bodo informirali o poklicih, izvajali aktivnosti za razvijanje interesov in spoznavanje sveta dela in poklicev, nudili individualno pomoč šolajoči mladini pri prepoznavanju interesov, lastnosti, sposobnosti, spoznavanju sveta dela in poklicev ter nudili podporne aktivnosti za starše/skrbnike šolajoče mladine ipd.

Kot so zapisali, mora biti program centrov oblikovan tako, da bo dopolnjeval in nadgrajeval delo šol na področju karierne orientacije. Sofinancirali bodo en projekt v vzhodni in en v zahodni Sloveniji.

Razpis delno sofinancira EU iz Evropskega socialnega sklada. Na razpis se je mogoče prijaviti do 5. oktobra, medtem ko bo ministrstvo za delo za potencialne prijavitelje 13. septembra organiziralo informativno delavnico.