EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.8.2018

Ameriška vlada skrbi še za 565 otrok migrantov

Washington, 18. avgusta (STA) - Ameriška vlada trenutno skrbi še za 565 otrok nezakonitih migrantov, ki bi jih morala v skladu z odločitvijo sodišča ponovno združiti s starši oziroma skrbniki. Med njimi je 24 otrok, starih pet let ali manj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poročilo ameriškega ministrstva za zdravje kaže, da so starši 366 od 565 otrok zunaj ZDA, kar otežuje združevanje. Ob tem naj bi starši 154 otrok izrazili željo, naj jih ne združijo z otroci, 180 otrok pa naj ne bi mogli združiti, ker so njihovi starši bodisi prepoznani kot grožnja otrokom, zaprti ali jih čakajo sodni postopki.

Ameriška vlada je letos na meji z Mehiko od staršev ločila več kot 2500 otrok. Gre za družine, ki so nezakonito prestopile državno mejo in so nameravale ostati v ZDA.

Zvezni sodnik v ameriški zvezni državi Kalifornija je po pravnem sporu v začetku julija odredil, da mora vlada družine znova združiti.

Ameriško ministrstvo za domovinsko varnost, ki bdi nad nezakonitimi migracijami, trdi, da so številni starši sprejeli izgon nazaj čez mejo. Otroke so zavestno pustili v ZDA v upanju, da se jim bodo kasneje lahko pridružili na zakonit način.

Ministrstvo za zdravje je medtem zatrdilo, da se še naprej trudi združiti otroke s starši ali sorodniki v ZDA.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar