EDUS-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.8.2018

Za mlade zasloni niso vse

Koper, 19. avgusta (STA) - Psihologi in pedagogi ugotavljajo, da mladi svoj prosti čas vse pogosteje preživljajo sami, njihovi najboljši prijatelji pa so ob tem različne elektronske naprave. V svetu internetnih vsebin mladi pozabijo na čas in svet okoli njih, postajajo vse bolj pasivni ter nič kaj komunikativni in družabni, piše Ana Cukijati v Primorskih novicah.

Starši včasih ne vedo več, katerih vzgojnih ukrepov naj se oprimejo, da bodo učinkoviti. A formula niti ni težka: naj bodo zaposleni z aktivnostmi v svoji skupnosti.

Štiridnevni festival Lakeness, ki so ga člani Društva Mladi Renče-Vogrsko v Volčji Dragi priredili prvič, je dokaz, da zasloni elektronskih naprav niso vse, kar mlade zanima. Minuli konec tedna tako ni bilo treba na sotočje Tolminke in Soče v Tolmin na že utečeno poletno festivalsko prizorišče, saj so mladi iz občine Renče-Vogrsko svoj kraj postavili na festivalski zemljevid Evrope.

Mladi organizatorji najrazličnejših prireditev nikoli ne pozabijo tudi na dobrodelno noto, ki jo navadno posvetijo lokalnemu okolju. Prav mladi iz spodnje Vipavske doline, ki so okoli reke Vipave tudi nanizali obfestivalsko dogajanje, bodo reki vrnili svoj čar in jo sredi septembra temeljito očistili, še piše komentatorka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar