c S

Gorenjski policisti zbrali seznam 59 nevarnih točk na šolskih poteh

14.08.2018 13:25 Kranj, 14. avgusta (STA) - Policijska uprava Kranj je s pomočjo opozoril prebivalstva pripravila pregled nevarnih mest na šolskih poteh na območju Gorenjske, ki se ljudem zdijo nevarne. Ljudje so jim lahko do konca julija preko družbenega omrežja Facebook javili svoja opažanja, policija pa je tako zbrala 59 nevarnih točk na svojem območju.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, bodo podatki namenjeni policistom, drugim pristojnim, staršem šolarjev in drugim občanom. Sporočene informacije so pretežno povezane s pomanjkljivo prometno infrastrukturo in signalizacijo na nevarnih šolskih poteh, na prekoračitve hitrosti na določenih mestih, kršitve prometnih pravil in podobno.

Vse točke so policisti preverili, pripravili so tudi interaktivni zemljevid vseh nevarnih točk. Na zemljevidu klik na označeni žebljiček prikaže sporočilo, komentar pristojne policijske postaje in komu bo informacija odstopljena v obravnavo. Kot so napovedali na policijski upravi, bodo aktivno spremljali, kako bo reševanje posamezne nevarne točke potekalo.

Ob tem so poudarili, da so nekatere težave, ki so jih sporočili uporabniki, hitro rešljive in jih je mogoče urediti z večjo prisotnostjo policije ter brez večjih posegov v prostor, na primer, kjer je treba samo porezati rastlinje, dodati talne oznake, prometne znake, ogledala in podobno.

Za nekatere druge predloge, kjer so potrebni korenitejši posegi v prostor, pa je po navedbah uprave potrebnih več aktivnosti. Zato se policisti zavzemajo za vključitev drugih pristojnih v realizacijo predlogov.

Ponekod, kjer ni varnih šolskih poti, bodo policisti pristojnim med drugim predlagali tudi vključitev otrok v šolske prevoze na krajših relacijah.

Akcijo so na ta način letos izvedli prvič, z odzivom pa so zadovoljni in se jim zato zahvaljujejo za vse komentarje, so še dodali gorenjski policisti.