c S

Izvajalec za gradnjo prostorov Šolskega centra Slovenj Gradec še ni izbran

09.08.2018 11:57 Slovenj Gradec, 09. avgusta (STA) - Kljub temu da so temeljni kamen položili že 10. maja, se v Slovenj Gradcu še niso začela dela za izgradnjo novih prostorov srednješolskega centra. Razpis za izbiro izvajalca je bil ponovljen, zdaj so prijavitelji v fazi dopolnjevanja ponudb. Direktorica Šolskega centra Slovenj Gradec Gabrijela Kotnik upa in si želi, da bodo dela stekla v jeseni.

Temeljni kamen za eno največjih naložb na področju strokovnega srednješolskega izobraževanja so maja letos v Slovenj Gradcu položili ob navzočnosti ministrice za izobraževanje, znanost in šport Maje Makovec Brenčič, ki opravlja tekoče posle. Naložba, financirana iz državnega proračuna, je ocenjena na 11,6 milijona evrov, gradnja pa bo potekala dvofazno, predvidoma do leta 2022.

Razpis za izbiro izvajalca za gradbena in obrtniška dela v prvi fazi naložbe, ki predvideva gradnjo nove telovadnice in lesarskih delavnic, je bil objavljen 26. aprila letos in kasneje še dopolnjen, zaradi zahteve po reviziji pa so ga zaključili brez izbora in ga ponovno objavili 22. junija.

V roku, ki se je za drugi razpis iztekel 11. julija, so ponudbe oddali trije ponudniki, ki so zdaj v fazi dopolnjevanja dokumentacije, je za STA pojasnila Kotnikova. Če ne bo kakšnih zapletov pri izvedbi javnega naročila oz. pri izboru, Kotnikova pričakuje, da bi lahko bil postopek pravnomočno končan do septembra. Nato bi se dela lahko začela.

Predvidoma do konca leta bo objavljen tudi razpis za izbiro izvajalca za gradbena in inštalacijska dela za drugo fazo naložbe, v okviru katere bodo gradili novo šolsko stavbo. Začetek te gradnje je predviden prihodnje leto. Do leta 2022, ko naj bi z gradnjami zaključili, bo šolski center v vseh novih objektih pridobil več kot 8400 kvadratnih metrov bruto novih površin.

S tem bo slovenjgraški šolski center, kjer se je v minulem šolskem letu šolalo okoli 1200 dijakov, uredil pereče prostorske težave, saj pouk zdaj izvaja na petih lokacijah po Slovenj Gradcu.