c S

Vlada s soglasjem k programu dela ZRS Koper do leta 2022

09.08.2018 07:30 Ljubljana, 08. avgusta (STA) - Vlada je danes na dopisni seji dala soglasje k programu dela Znanstveno-raziskovalnega središča (ZRS) Koper za obdobje od 2018 do 2022. Program dela opredeljuje raziskovalno, strokovno in drugo dejavnost ZRS Koper na področju javne službe in tržne dejavnosti v naslednjih petih letih, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Konkretno financiranje dejavnosti bo potekalo na podlagi uspešnosti ZRS Koper na javnih pozivih in razpisih za pridobitev raziskovalnih programov in projektov.

Vizija ZRS Koper je postati središče raziskovalne kakovosti v zahodni Sloveniji. Poleg že obstoječih področij dela načrtujejo do leta 2022 širjenje dejavnosti še na področja okoljskih študij, naravne in kulturne dediščine ter na sodelovanje s Kitajsko. V obdobju do leta 2022 načrtujejo tudi povečanje prihodkov za dobrih 22 odstotkov povečati celotne prihodke.

Prav tako je vlada danes sklenila, da projekt informatika v športu uvrsti v veljavni načrt razvojnih programov za leto 2018. Aplikacije so namenjene direktoratu za šport na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Z njimi se vodijo delovni procesi javnega razpisa za izbor izvajalcev, sofinanciranja vsebin, hkrati pa se spremlja razvoj in strokovne vsebine letnega programa športa, so še navedli v vladi.