c S

Za boljšo usklajenost izobraževanja s potrebami trga dela 8,4 milijona evrov

19.06.2018 07:18 Ljubljana, 18. junija (STA) - Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad je objavil dodatni javni razpis za sofinanciranje spodbud delodajalcem za izvajanje praktičnega usposabljanja, ki je del programa za zagotovitev boljše usklajenosti in povezanosti sistema poklicnega izobraževanja s potrebami trga dela. Skupna višina sredstev znaša 8,4 milijona evrov.

Dodatni javni razpis za sofinanciranje spodbud delodajalcem za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom po izobraževalnih programih za pridobitev izobrazbe v šolskih oz. študijskih letih 2015/2016 in 2016/2017 je tretji javni razpis v okviru programa Povezava sistema poklicnega in strokovnega izobraževanja s potrebami trga dela v letih 2016-2017.

Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo programa, znaša približno 8,4 milijona evrov. Projekt sofinancirata ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter EU iz evropskega socialnega sklada, so sporočili z ministrstva.

Namen programa je zagotovitev boljše usklajenosti in povezanosti sistema poklicnega izobraževanja s potrebami trga dela prek mehanizma spodbud delodajalcem za zagotavljanje učnih mest za dijake srednjega poklicnega izobraževanja in študente višjega strokovnega izobraževanja.

Cilj programa je uvedba izobraževalnega sistema v srednje poklicne in višje strokovne šole, ki bo bolj prilagojen potrebam trga dela ter bo zagotavljal lažji in hitrejši prehod mladih v zaposlitev. Prek nadaljevanja izvajanja uveljavljenih modelov se bo po ocenah ministrstva krepilo sodelovanje delodajalcev in socialnih partnerjev v izobraževalnem procesu.

Rok za oddajo vlog na javni razpis je 31. julij.