c S

S koncertom Otroci za otroke zbrali več kot 35.000 evrov

18.06.2018 07:56 Ljubljana, 17. junija (STA) - V času sobotnega prenosa dobrodelnega koncerta z naslovom Otroci za otroke je Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) prek klicnega centra in SMS sporočil zbrala več kot 35.000 evrov. S tem bodo otrokom iz socialno šibkejših okolij omogočili več kot 1167 počitniških dni prek humanitarnega programa Pomežik soncu.

Otroci za otroke postaja tradicionalni dobrodelni koncert pod okriljem ZPMS, ki je nastal na pobudo otrok iz Otroškega pevskega zbora Osnovne šole Nove Jarše, ki so si nadeli ime Rock mulčki.

Zboru so se na koncertu 9. junija na ljubljanskem Kongresnem trgu pridružili znani slovenski glasbeniki, otroci iz Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana, Otroški pevski zbor OŠ Koper in plesalca Nastija Fijolič in Klemen Pirman, so sporočili iz ZPMS.

Koncert so v soboto zvečer prenašali na prvih programih RTV Slovenija, v času prenosa koncerta pa so se v kontaktnem centru NLB v podporo dogodku zbrali znani Slovenci, ki so dvigovali slušalke.

Ne glede na visok zbran znesek koncerta pa v ZPMS navajajo, da vsota ne pokrije vseh potreb, ki jih zaznavajo na terenu. Zbiranje sredstev se tako nadaljuje. Še vedno pozivajo vse, ki lahko, da pošljejo SMS s ključno besedo POMEZIK5 na 1919 in prispevajo pet evrov za letovanja otrok iz socialno ogroženih družin.