c S

Subvencije za zaposlitev vključenih v Učne delavnice

15.06.2018 11:14 Ljubljana, 15. junija (STA) - Ministrstvo za delo je danes objavilo javno povabilo za subvencionirano zaposlovanje oseb, ki so zaključile praktično usposabljanje v programu Učne delavnice. Za leti 2018 in 2019 je na voljo tri milijone evrov, predvidena je zaposlitev okoli 480 brezposelnih. Prijave so možne od 22. junija letos do porabe sredstev, a najdlje do 27. decembra 2019.

Kot so danes sporočili z ministrstva, subvencija za šestmesečno zaposlitev znaša 4000 evrov, za 12-mesečno pa 8000 evrov.

Delovno razmerje mora trajati neprekinjeno najmanj šest mesecev za polni delovni čas oz. za krajši delovni čas v skladu odločbo o invalidnosti. Delodajalci, ki bodo podaljšali ali ohranili zaposlitev za najmanj šest mesecev brez prekinitve, bodo upravičeni do druge subvencije za zaposlitev v enaki višini, vendar za isto osebo skupno največ 8000 evrov.

Od treh milijonov evrov je 80 odstotkov sredstev iz Evropskega socialnega sklada in 20 odstotkov sredstev države. Za osebe s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji je namenjenih 55 odstotkov, za osebe s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji pa 45 odstotkov sredstev.

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje.

Program Učne delavnice je namenjen vključitvi najbolj ranljivih in najtežje zaposljivih skupin brezposelnih na trg dela. Za program je za obdobje do leta 2022 na voljo 16 milijonov evrov, od tega 12,9 milijona evrov evropskih sredstev.